Reiki is een vorm van doorgeven van energie. Deze energie heeft allerlei namen zoals Ki, chi, prana, licht, oerkracht, universele levens energie en bijv. stralen. In feite gaat het over een en dezelfde energie die in verschillende frequenties voorkomt.

 

Er bestaat een onuitputtelijk energieveld waaruit wij als mens ook putten. Wanneer je goed in contact staat met dit energieveld dan voel je je vrolijk, fit, energiek, jezelf en gewoon lekker in je vel.

Wij hebben in ons lijf een heel eigen energiesysteem dat bestaat uit een heel netwerk van energiebanen en energiepunten, die ervoor zorgen dat energie door het systeem kan worden getransporteerd naar de plekken die het nodig hebben.

Wanneer er in je energiesysteem wat blokkades zitten of wanneer er teveel aan energie is op een plek dan hebben we een onbalans dat zich kan uiten in allerlei klachten in je lichaam, geest en emoties.

 

Bij iedereen is er wel eens sprake van onbalans in het energiesysteem, omdat deze nu eenmaal aan verandering onderhevig is en hierdoor leren wij in ons leven.

 

Reiki is een eenvoudige manier van doorgeven van energie die erop gericht is de onbalans in het energieveld te herstellen. Dit proces kan ondersteund worden door een coachingstraject om de oorzaak van het onbalans te vinden en deze proberen  op te lossen. Bewustzijn is hierbij vaak het halve werk!

 

De effecten van Reiki zijn op allerlei lichte aandoeningen vaak  direct merkbaar zoals, hoofdpijn, maagpijn, spierpijn, vermoeidheid, “slecht in je vel zitten”, verkoudheid etc. Bij onbalans die er langer over heeft gedaan om zich te manifesteren, heeft Reiki langer en vaker de tijd nodig om zijn werk te doen.

 

CenterCoaching ziet Reiki geenszins als  vervanging voor reguliere hulpverlening wanneer dat nodig is en het dient enkel ter ondersteuning daarvan.